Kultura     | 02.09.2021. 10:21 |

U Bihaću izložba 'Propušteni poziv/Nova poruka'

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 2. septembra (FENA) - Izložba "Propušteni poziv/Nova poruka" bit će otvorena sutra, 3. septembra, u Gradskoj galeriji Bihać, a radi se o izložbi koja tematizira dominaciju tehnološki posredovane socijalne interakcije.

Fokusirana je na eksponiranje potrošačke elektronike, preciznije govoreći, sveprisutnih mobilnih telefona (smartphonea), kao sredstava postfordističke proizvodnje.

U pitanju je prva autorska izložba umjetničke grupe Konceptualna singularnost i u tom smislu izlaže mobilne telefone u kapacitetu "neprepoznatih" umjetničkih radova i preobražava cijeli spektar zvukova asociranih sa svakodnevnom upotrebom smartphonea u orkestrirani oblik konceptualnog umjetničkog rada.

Na ovaj se način cijeli spektar zvukova koji su, logikom stvari disperzirani u prostoru, komprimira u jedno mjesto u prostor galerije koji se ovom gestom pretvara u svojevrsni centar gravitacijskog privlačenja nereflektiranih aspekata društvene stvarnosti.

Sažimanje spomenutih zvukova na takav način, ali i njihova reinterpretacija u vidu neke vrste postfordističke "simfonije" omogućava eksponiranje i tehnološki posredovane socijalne interakcije i svih aspekata svakodnevice.

Umjetničku grupu Konceptualna singularnost, osnovanu 2020. godine, čine Haris Rekanović, Ervin Kadić i Šefik Tatlić, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo