Sport     | 03.09.2021. 14:03 |

Mostar domaćin Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 3. rujna (FENA) – Mostar će u subotu biti domaćin jednog od najvećih sportskih događaja koji će se održati u Bosni i Hercegovini u ovoj godini - Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu.

Točan broj natjecatelja još nije poznat zbog epidemioloških mjera i poznatih problema s prelaskom granica no organizatori ističu kako će bez obzira na sve sutrašnji događaj biti na vrhunskoj razini.

Predsjednik Međunarodne bodybuilding i fitnes federacije (IBFF) Duško Madžarević
kazao je da je Europa središte bodybuilding sporta te da je Europsko prvenstvo treće po veličini natjecanje u svijetu.

- Poslije Svjetskog prvenstva koje je najjače i natjecanja Mister univerzum, po broju i jakosti Europsko prvenstvo je odmah iza ta dva događaja - kazao je Madžarević.

Natjecanje će se održati u sportsko-rekreativnom centru "Midhat Hujdur Hujka", a natjecat će se bodybuilderi svih uzrasta u tridesetak kategorija.

Madžarević je istaknuo kako je jedan od glavnih razloga zašto je Mostar dobio domaćinstvo ovog velikog sportskog događaja mostarska bodybuilderica Elma Škaljić, koja se prošle godine okitila naslovom svjetske prvakinje.

- Ona ja počela od nule, pa su nakon par godina došle prve pobjede, zatim je dobila status profesionalne natjecateljice i, koliko ja znam, ona je jedina profesionalna natjecateljica iz BiH u našoj federaciji, i kada smo donosili odluku da dodijelimo organizaciju Mostaru moram reći da je to bilo 95 posto zbog Elme - istaknuo je predsjednik IBFF-a.

Elma Škaljić kazala je kako je iznimno ponosna i sretna što će Mostar ugostiti najveće europska imena body building sporta.

- Pozivam sve one koji su u mogućnosti da dođu sutra i pogledaju ovaj događaj i tek tada će moći shvatiti veličinu ovog događaja. Body building i fitnes su u porastu i može se slobodno reći da je to sport budućnosti, jer praktično svaki drugi sport je vezan uz teretanu i body building - dodala je Škaljić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj podsjetio je kako se Europsko prvenstvo trebalo održati prošle godine, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

- Mislim da su ovakvi pozitivni događaji najbolji promotori Mostar i cijele države i dobro je praviti iskorake u pozitivnom smjeru – poručio je Kevelj.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6427

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-fVZBKNJ_jleW88I8BsLskha2-OkP66v?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bodybuilder Ensar Čolpa nastupa na prestižnom takmičenju koje sponzorira Arnold Schwarzenegger

BBK "Mo klub" domaćin međunarodnog natjecanja u snazi

Bodibilder Ensar Čolpa u jesenjoj sezoni osvojio dva zlata, srebro i bronzu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta