Stranačke aktivnosti     | 03.09.2021. 14:26 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Izetbegović primio nerezidentnog ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Bahrein za Bosnu i Hercegovinu Ahmeda Al Saatija.

Ambasador Al Saati je Izetbegoviću prenio pozdrave kralja Hamada bin Ise al-Kalife, te mu je uputio poziv u zvaničnu posjetu Kraljevini Bahrein.

Konstatovano je da su odnosi dvije države izrazito dobri i prijateljski. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje i definiranju konkretnih oblasti u kojima bi se ta saradnja mogla intezivirati.

Ambasador Al Saati je istaknuo postojanje velikog interesovanja među investitorima iz Bahreina za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu, te građana Bahreina za turističkim posjetama, što potvrđuje uvođenje direktne avionske linije između Maname i Sarajeva i popunjenost kapaciteta letova na toj liniji.

U kontekstu jačanja odnosa dvije države istaknuta je potreba otvaranja Konzulata Kraljevine Bahrein u Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta