Bosna i Hercegovina     | 03.09.2021. 15:59 |

Goraždanski planinari osvojili srebrnu medalju na takmičenju u Zagrebu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. septembra (FENA) - Članovi Planinarskog kluba "Goražde-Maglić“ na Međunarodnom prvenstvu u orijentiringu jugoistočne Evrope, koje je održano u Zagrebu, osvojili su srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Riječ je o značajnom uspjehu koji je između ostalog doprinio da Bosna i Hercegovina, čiji su bili predstavnici, bude domaćin ovog prestižnog takmičenja 2023. godine.

Na ovogodišnjem takmičenju je nastupilo 26 zemalja, a srebrnu medalju osvojio je član ovog kluba Michal Szameto u kategoriji M 40.

-Ja sam taj sretni čovjek koji nije napravio nijednu grešku. Mislim da sam bio jedan od najsporijih ali ipak sam osvojio drugo mjesto koje posvećujem našoj ekipi, najboljoj na svijetu. Ponosan sam i zahvalan našim mladim ljudima jer prilikom petodnevnog takmičenja, svaki dan moralo se pretrčati pet, osam ili deset kilometara i naši mladi su to uspjeli iako nije bilo lako, zbog čega im se divim. Moji utisci su predivno takmičenje, orijentiring nije lak sport, ali je predivan - ističe Szameto.

U PK "Goražde – Maglić“ ponosni su na ovaj uspjeh i zahvalni Vladi BPK i Gradskoj upravi Goražde koji su im, u posljednjem trenutku, omogućili odlazak na takmičenje.

- Takođe zahvalni smo i porodici Sijerčić koja nam je dan uoči odlaska dala vrijednu novčanu donaciju. Ovo je bilo zaista veliko iskustvo za našu ekipu i ponosni smo na rezultat jer konkurencija je zaista bila jaka. Ovo je bilo prvenstvo Evrope na kojem je učestvovalo 26 zemalja, među kojima i Velika Britanija, Njemačka, Japan, Italija, koji nisu ranije učestvovali, a  znamo da su oni vrhunski sportisti - kazao je predsjednik kluba Zajko Šovšić.

Po okončanju Međunarodnog orijentiring prvenstva jugoistočne Evrope u Zagrebu, dogovoreno je da će Bosna i Hercegovina biti domaćin ovog prestižnog takmičenja 2023. godine.

Inače, goraždanski planinari su na istom takmičenju održanom u Moldaviji 2019. godine, osvojili zlatnu medalju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!