Bosna i Hercegovina     | 03.09.2021. 15:58 |

Zvizdić razgovarao s ambasadorom Kraljevine Bahrein za BiH Saatijem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas s nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Bahrein za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Moskvi Ahmedom Al Saatijem i upoznao ga s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Složili su se da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja i naglasili da je neophodno da dobre političke odnose trebaju pratiti i dobri odnosi u oblasti ekonomije.

Ambasador Al Saati je rekao da postoji zainteresiranost bahreinskih investitora za ulaganje u našu zemlju i pozvao bosanskohercegovačke privrednike na aktivniju saradnju. On je upoznao predsjedavajućeg Zvizdića sa održavanjem ekonomskog foruma u BiH početkom iduće godine i uputio poziv bahreinske predsjednice parlamenta Fawzie Zainal da posjeti Kraljevinu Bahrein.

Tokom razgovora, predsjedavajući Zvizdić i ambasador Al Saati su se saglasili da postoji veliki prostor za unapređenje parlamentarne saradnje kao i saradnje u oblastima ekonomije, privrede, kulture, turizma, obrazovanja itd. i da je u narednom periodu neophodno nastaviti jačati međusobne odnose", saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana