Najave     | 05.09.2021. 09:57 |

Zvizdić i Krišto na 5. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić i zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto učestvovat će na 5. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata koja će biti održana u Beču od 6. do 9. septembra 2021.

Centralna tema rasprave na Konferenciji, koju organizuju Interparlamentarna unija (IPU) i Parlament Austrije, nosi naslov „Parlamentarno vođstvo za efikasniji multilateralizam u funkciji mira i održivog razvoja za ljude i planetu“. 

U okviru Konferencije bit će održan i Samit žena predsjedavajućih parlamenata, tokom kojeg će biti raspravljano o parlamentarnim rodno osjetljivim akcijama u funkciji ublažavanja posljedica i oporavka od pandemije koronavirusa.

Konferencija u Beču završit će održavanjem 1. Globalnog parlamentarnog samita o borbi protiv terorizma, u čiju su organizaciju, osim IPU-e, uključene i kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) i za borbu protiv terorizma (UNOTC), najavljeno je iz PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Članovi kolegijuma oba doma PSBiH razgovarali s delegacijom Grupe prijateljstva za Zapadni Balkan

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Zvizdić: Svi zaključci su neprihvatljivi, Parlamentarna skupština to neće prihvatiti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta