Bosna i Hercegovina     | 06.09.2021. 09:29 |

Zvizdić i Krišto na svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto učestvovat će na 5. Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata, koja će se održati u Beču od 6. do 9. septembra 2021. godine.

Centralna tema rasprave na Konferenciji, koju organizuju Interparlamentarna unija (IPU) i Parlament Austrije, nosi naslov „Parlamentarno vođstvo za efikasniji multilateralizam u funkciji mira i održivog razvoja za ljude i planetu“. Kako su organizatori najavili, plenarna rasprava i prateće panel - diskusije bit će prilika za direktnu interakciju parlamentarnih lidera o svim aktuelnim globalnim temama.

U okviru Konferencije bit će održan i Samit žena predsjedavajućih parlamenata, tokom kojeg će se, kako je najavljeno, raspravljati o parlamentarnim rodno osjetljivim akcijama u funkciji ublažavanja posljedica i oporavka od pandemije virusa korona.

Konferencija u Beču završit će održavanjem 1. Globalnog parlamentarnog samita o borbi protiv terorizma, u čiju su organizaciju, osim IPU-e, uključene i kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) i za borbu protiv terorizma (UNOTC), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo