Bosna i Hercegovina     | 06.09.2021. 14:19 |

Održana prva sjednica Odbora za pripremu kongresa Demokratske fronte

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Danas je u Sarajevu održana prva sjednica Odbora za pripremu 2. redovnog kongresa Demokratske fronte na kojem je donesena Odluka o broju, načinu i kriterijima za izbor delegata Kongresa, prijedlog Odluke o načinu i kriterijima predlaganja kandidata za Glavni odbor, kao i prijedlog Pravila izbornog postupka za predsjednika Demokratske fronte i članove Glavnog odbora i Nadzornog odbora Demokratske fronte.

Također, na sjednici su zadužni timovi koji će do održavanja Kongresa pripremiti program Stranke, kao i političku deklaraciju koja će biti donesena na Kongresu Demokratske fronte, 9. oktobra.

Činjenica je da drugi kongres Demokratske fronte dolazi u prelomnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, da nedavni događaji u našem neposrednom susjedstvu kao i neke izjave novog visokog predstavnika upućuju na to da je, više nego ikada do sada, u pitanje dovedena cjelovitost Bosne i Hercegovine i da jačaju snage koje se zalažu za disoluciju i podjelu zemlje.

Ostanemo li gluhi i slijepi na ove narastajuće tendencije, ističu iz ove stranke, budemo li i dalje zabavljeni svojim podjelama na „naše“ i „vaše“, na vratima smo definitvne podjele Bosne i Hercegovine.

- Krajnje je vrijeme da se „prebrojimo“ na one kojima je borba za državotvornost i cjelovitost jedine nam domovine glavni cilj i one druge koji svojim izjavama i postupcima „prodaju“ zemlju i vode je u propast. Siomptomatično je također da niko, pa ni visoki predstavnik, ne poduzima ništa kako bi zaustavio člana Predsjedništva BiH koji svakodnevno poziva na raspad ove zemlje a njega, visokog predstavnika, poredi s Hitlerom i nacizmom - naglašavaju iz DF-a u svom saopćenju.

Zbog svega toga, pozivaju članove Demokratske fronte, simpatizere, građane BiH, intelektualce i sve dobromisleće ljude da se odupru ovim nasrtajima na integritet Bosne i Hercegovine uz tvrdnju da je krajnji je čas, te ako se sada ne reagira, poslije će biti kasno.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!