Svijet     | 06.09.2021. 14:08 |

Izrael će ponovo dopustiti ulazak turistima

FENA Internet

JERUSALEM, 6. septembra (FENA) - Izrael je potvrdio da će uskoro ponovo otvoriti vrata stranim turistima, u vrijeme kad je pogođen jednom od najvećih svjetskih zaraza koronavirusom.

Ministarstvo turizma ove zemlje u nedjelju je najavilo da će početi dopuštati organizovane grupe turista u zemlju od 19. septembra.

Turisti će se morati vakcinisati protiv koronavirusa, prije leta pokazati negativan PCR test i proći i PCR i serološko testiranje po dolasku. Posjetioci bi morali da budu u karanteni u svojim hotelima dok rezultati testova budu gotovi - proces za koji se očekuje da neće trajati više od 24 sata.

Turistima iz nekoliko "crvenih" zemalja s visokom stopom zaraze, uključujući Tursku i Brazil, zasad neće biti dopušteno posjetiti Izrael, javlja AP.

Izrael je pokrenuo sličan program u maju nakon što je početkom ove godine vakcinisao većinu svog stanovništva. Ali, program je obustavljen u augustu jer se delta varijanta počela širiti.

Posljednjih sedmica, zemlja je počela davati dodatne doze svima koji su bili vakcinisani prije više od pet mjeseci. Kampanja je pokazala znakove kontrole širenje delte, omogućavajući vladi da počne dopuštati turistima povratak.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Raisi: Iran će odgovoriti na svaku akciju protiv svojih interesa

Izraelci čekaju na Netanyahuov odgovor na iranski napad

Tajani: Italija je otvorena za nove sankcije izraelskim neprijateljima

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!