Bosna i Hercegovina     | 06.09.2021. 14:13 |

Mahmutbegović: Ako Cvijanović traži krivca za krizu, ne mora tražiti dalje od svog šefa Dodika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Činjenica da predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović citira nepostojeće izjave Bakira Izetbegovića i iznosi optužbe na temelju takvih izmišljenih izjava samo pokazuje izostanak bilo kakve argumentacije koja bi išla u prilog opravdanosti destruktivne politike koju vodi njena stranka, ocijenila je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

- Funkcionalnost države i suživot u Bosni i Hercegovini ne mogu biti ugroženi zbog nepostojećih izjava, koje Cvijanović i njene stranačke kolege pokušavaju fakturisati Izetbegoviću, već isključivo zbog opstrukcija SNSD-a, te jezika mržnje kojeg koriste zvaničnici te stranke, negiranja genocida i slavljenja osuđenih ratnih zločinaca - naglasila je.

Ukoliko Cvijanović ima potrebu u jednoj osobi pronaći krivca za postojeću krizu, navela je, ne mora tražiti dalje od svog stranačkog šefa Milorada Dodika.

- Zanimljivo je da predsjednica entiteta RS optužuje „političko Sarajevo“ za „svrstavanje na neku stranu kada je riječ o drugim državama“ u okolnostima kada najagresivniju retoriku o dešavanjima u Crnoj Gori zastupaju upravo kadrovi SNSD-a - kaže Mahmutbegović.

Umjesto komentarisanja nepostojećih izjava Bakira Izetbegovića, iznošenja neutemeljenih optužbi na račun Bošnjaka i tumačenja regionalnih tema, Cvijanović bi se trebala pozabaviti onima čime jeste nadležna, a to je prije svega uklanjanje sistemske diskriminacije kojoj su izloženi nesrbi u entitetu RS, ali i saniranje katastrofalne ekonomske situacije u kojoj se nalazi taj bosanskohercegovački entitet, zaključila je.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mahmutbegović: Sebija Izetbegović je magistrirala sa desetinama svjedoka, a ne sama pred sobom u četiri zida

Mahmutbegović: Zaustaviti hajku na reisa Kavazovića

Mahmutbegović: BiH je bila, jeste i ostat će za vijeke vjekova, država ravnopravnih naroda i građana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta