Sport     | 06.09.2021. 20:10 |

Kazahstanci sebe ne smatraju autsajderima protiv BiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 6. septembra (FENA) – Selektor nogometne reprezentacije Kazahstana Talgat Baysufinov najavio je kako će u sutrašnjem kvalifikacijskom meču za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Kataru na Stadionu Bilino polje u Zenici protiv Bosne i Hercegovine njegov tim nastupiti u kompletnom sastavu.

U sastavu će biti i ofanzivni vezni moskovskog CSKA Baktiyar Zaynutdinov (23), koji je imao problema sa zdravljem.

- Sada sam potpuno zdrav i sutra ću igrati. Očekuje nas teška utakmica, jer je BiH je vrlo jaka ekipa i sa igračima poput Edina Džeke i Miralema Pjanića, koji igraju u velikim evropskim timovima. Međutim, smatram da možemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Motiv nalazimo u tome što nismo odavno pobijedili - kazao je Zaynutdinov na večerašnjoj press-konferenciji pred službeni trening na zeničkom Stadionu Bilino polje.

On je istakao kako je od bh. igrača igrao protiv Dennisa Hadžikadunića, koji igra za ruski Rostov.

Selektor Baysufinov je, mada je njegov tim u zadnjih 11 mečeva bez pobjede, bio optimističan da njegov tim može ostvariti povoljan rezultat pa i pobijediti u Zenici, a da se radi o ekipi koja je u usponu forme i igre svjedoče i dva remija u okviru ove grupe protiv Ukrajine- u gostima 1:1 te prošle sedmice kući 2:2.

U petak su i tijesno poraženi u gostima kod Finske s 0:1 pa nije bio sretan zbog novinarskih konstatacija kako je njegova ekipa autsajder u grupi, ali i u duelu protiv BiH.

- Mi igramo nogomet i ne smatramo sebe autsajderima... Naši navijači od nas očekuju pozitivan rezultat, to jeste pobjedu jer pobjeda je jedino što će ostati iza nas. Naravno, nama je cilj, prije svega, nastaviti stabilizaciju igre pa tek onda pobjede - istakao je Baysufinov.

Tabela grupe D: Francuska 9 (5 utakmica), Finska 5 (3), Ukrajina 5 (5), BiH 2 (3), Kazahstan 2 (4).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

BiH remizirala rezultatom 2:2 protiv Kazahstana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo