Bosna i Hercegovina     | 07.09.2021. 09:43 |

MUPRS - U pretresima pronađeno i oduzeto oružje i oprema za uzgoj droge

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. septembra (FENA) - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) lišili su slobode osobu inicijala M.G. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo M.G, te su tamo pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana slobode su lišene još dvije osobe inicijala D.R. i V.U., obije iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela - neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste spomenute osobe i prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv M.G, D.R, V.U, G.G. i P.NJ. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za G.G. i P.NJ. raspisana je potraga jer su trenutno nedostupni nadležnim organima, saopćeno je iz MUP-a RS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Iran uhapsio 11 osumnjičenih za umiješanost u maskr u Kermanu

Iran uhapsio više osumnjičenih za napade u Kermanu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!