Bosna i Hercegovina     | 07.09.2021. 12:56 |

Goražde - Vlada BPK pomoći će sanaciju Planinarskog doma “Nedim Pilav Jogi”

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. septembra (FENA) - Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) kroz podršku nižim nivoima vlasti, pomoći će realizaciju projekta uređenja fasade i terase na Planinarskom domu “Nedim Pilav Jogi” na lokalitetu Ruda Glava.

Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 7.330 KM potpisali su premijerka BPK-a Aida Obuća i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, obzirom da je gradska uprava aplicirala s ovim projektom PK “Goražde - Maglić”.

Predsjednik kluba Zajko Šovšić ističe da je riječ o izuzetno značajnom projektu stvaranja boljih uvjeta za sve ljubitelje prirode.

“Drago nam je zaista da su Grad Goražde i BPK-a prepoznali značaj ovog lokaliteta i potrebu njegovog dodatnog uređenja. Naravno u realizaciji projekta učestvuje i klub čiji su članovi već izvršili i pripremne radove. Ovu ideju sami nismo mogli realizirati bez podrške nadležnih institucija” - kazao je Šovšić.

Premijerka Obuća naglasila je da se radi o jednom u nizu projekata nižih nivoa vlasti u čijoj implementaciji učestvuje i Vlada BPK jer, kako je kazala, zajednička saradnja je od velikog značaja kako bi se u konačnici realizirali projekti od kojih će benefite imati svi stanovnici BPK.

Po njenim riječima, ovo je prvi ugovor koji se s Gradom Goražde potpisuje u ovoj godini, a sredstva za realizaciju projekta izdvojena su iz budžeta Vlade s ekonomskog koda “Podrška projektima nižih nivoa vlasti”.

„Radi se o projektu koji ima za cilj  poboljšanje turističke ponude na području BPK Goražde  odnosno grada Goražde, a ono što je nama jako bitno jeste da ćemo sa ovim intervencijama podržati  poboljšanje  turističke ponude kada je u pitanju ovaj lokalitet.  Dalje slijede dogovori oko drugih projekata koji ćemo zajednički realizirati, a što se tiče sredstava koja su planirana u Budžetu BPK-a Goražde ona su dovoljna kako bi se zajedničkim angažmanom  i  udruživanjem tih sredstava realizovali kvalitetni projekti u interesu građana BPK Goražde“- istakla je Obuća.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović zahvalio je Vladi BPK na razumjevanju I podršci te najavio da će se već ovog vikenda na lokalitetu Ruda Glava okupiti jedinice goraždanske Službe za Civilnu zaštitu  – GSS, radioamateri, Dom zdravlja I slično gdje će zajedno sa članovima CZ iz Sarajeva organizirati zajendičku vježbu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta