Bosna i Hercegovina     | 07.09.2021. 23:08 |

Obilježena druga godišnjica SDBiH

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 8. septembar (FENA) - Večeras u Tuzli obilježena je druga godišnjica od osnivanja Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH).

Na svečanoj sjednici obratio se predsjednik SD-a Enver Bijedić, potpredsjednica Meliha Bijedić i potpredsjednik Edin Delić.

- Najkraća ocjena proteklog perioda je da su to bile dvije vrlo turbulentne godine. Počeli smo u vrlo teškim uslovima, bez prostorija za rad, bez ikakvih finansija i bilo kakve pomoći. Prve sastanke na kojima smo donosili i najvažnije odluke su donešene u vrlo teškim uvjetima. U istim tim uvjetima krenuli smo u organizovanje političkog subjekta po svim segmentima i kompletan finansijski dio te organizacije smo solidarno platili vlastitim sredstvima - izjavio je Bijedić u svom obraćanju.

On je naglasio da su otvoreni za saradnju, programske koalicije sa drugim političkim subjektima. Video porukom čestitku je uputio i Zlatko Lagumdžija.

Aktuelni načelnik općine Lukavac i potpredsjednik SDBiH Edin Delić prisjetio se razloga istupanja iz SDP-a i podvukao da su principi najvažniji. 

- Svjesni smo da sami ne možemo. Cilj nam nije da preživimo kao jedna stranka, nego da budemo tačka okupljanja, centar kristalizacije političke alternative u BiH. Spremni smo razgovarati sa svima, ali nismo spremni napustiti principe. Osnovni princip koji želimo sačuvati, a po tome se stranka i razlikuje jeste da je naš pečat u Tuzli, a ne u Sarajevu. Želimo politiku koja će garantovati ravnopravnost svim regijama, uključujući i našu tuzlansku. Želimo izbalansirani regionalni razvoj i želimo društvo u kojem će se odlučno okrenuti u borbu protiv korupcije koja je okupirala i organe policije i tužilaštva - izjavio je Delić

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom