Bosna i Hercegovina     | 08.09.2021. 13:34 |

Beč - Zvizdić se sastao s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas, na marginama 5. Svjetske konferencije predsjednika parlamenata u Beču, s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Igorom Zorčičem, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić ocijenio je da su BiH i Slovenija dvije prijateljske zemlje i da su bilaterani odnosi u stalnom usponu. Upoznao je predsjednika Zorčiča s trenutnom političko-ekonomskom situacijom u našoj zemlji, kao i o evropskom putu BiH i reformskim procesima. Izrazio je žaljenje što su započeti reformski procesi zaustavljeni zbog blokade rada izvršne i zakonodavne vlasti, pri čemu, kako je ocijenio, najveću štetu trpe privrednici, građani, a posebno mladi ljudi.

Predsjednik Zorčič rekao je da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i evropski i NATO put BiH.

Sagovornici su se složili da Bosna i Hercegovina treba jasnije poruke i podršku Evropske unije. Predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Zorčič dogovorili su i razmjenu posjeta u narednom periodu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu