Stranačke aktivnosti     | 08.09.2021. 14:04 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Mirjana Marinković Lepić: Borjana Krišto u Austriji priča jedno, dok u BiH radi drugo

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, na 13. samitu žena predsjednica parlamenata u Beču izjavila je da su žene prava snaga, a ne „demokratski ukras“. Tim povodom reagirala je Mirjana Marinković Lepić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

„Želim podsjetiti da je upravo Borjana Krišto glasala protiv Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH koji sam sa zastupnicom Aidom Baručija uputila u parlamentarnu proceduru. Tim Prijedlogom bi se osiguralo da u sastavu Vijeća ministara bude najmanje 40% manje zastupljenog spola.

Ukoliko Borjana Krišto zaista vjeruje da su žene prava snaga, zašto ne dopušta da ta snaga bude vidljiva barem 40% u Vijeću ministara BiH?! I nije samo ona glasala protiv, nego i sve zastupnice iz njene stranke HDZ-a, kao i zastupnice iz SNSD-a“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana