Bosna i Hercegovina     | 08.09.2021. 14:51 |

MUP BPK-a - U augustu izdato 911 prekršajnih naloga

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. septembra (FENA) - Stanje sigurnosti na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde i aktivnosti iz nadležnosti Uprave policije za august 2021. godine, bila je tema pres-konferencije u Kantonalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Resorni ministar Armin Mandžo naglasio je da je u augustu registrovano ukupno 14 saobraćajnih nesreća, što je za osam manje u odnosu na isti period prošle godine.

- Prema klasifikaciji, 13 saobraćajnih nesreća je nastalo s manjom materijalnom štetom, dok je jedna saobraćajna nesreća bila s povrijeđenim licima, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. U istom mjesecu nije bilo smrtno stradalih lica - precizirao je Mandžo.

Dodao je da su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK tokom prošlog mjeseca kontrolisali ukupno 2.023 motornih vozila.

- Zbog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima policijski službenici su u augustu izdali ukupno 911 prekršajnih naloga, a isključeno je 37 vozača iz saobraćaja – naveo je.

Uprava policije poseban akcent stavila je na kontrolu saobraćaja kada su u pitanju prekoračenja brzine, nepropisna parkiranja i slično, što je, po njegovim riječima, rezultiralo i povećanim brojem prekršajnih naloga.

- U ovom izještajnom periodu, na području BPK Goražde registrovana su ukupno četiri krivična djela, od kojih su dva izvršena od poznatih počinilaca. Ukupna rasvijetljenost ovih djela je 80 posto, što govori da su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde bili efikasni u radu kada je u pitanju oblast kriminaliteta na području ovog kantona - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta