Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

Ismet Lulić, zastupnik SDP BiH u Skupštini HNK, napisao je otvoreno pismo premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.

„Ne dolijevajući 37 posto ulja na vatru koju ste izazvali Vašim odnosom prema građanima Federacije, govoreći im da su rastrošni i kako eto, odveć i previše troše na luksuz, morao sam Vam napisati ovo otvoreno pismo.

Ipak, sve Vaše izjave i zrnca mudrosti ličile bi tek na loš vic ili smiješan san, da niste tako otvoreno lagali da ste o nabavci respiratora saznali iz medija. Suđenje koje traje i dokazi tužilaštva evidentno su pokazali da ste znali sve i ne samo znali, već ste u svemu sudjelovali punim kapacitetom.

Znamo mi Vaše izjave nisu produkt loših namjera, nego produkt Vaše zauzetosti ozbiljnim poslovima, kao što je nabavka respiratora koji usput djeluju kao ventilatori, jer su vrlo lako opuhali ionako siromašnu državnu kasu.

Uvaženi gospodine Novaliću, posebno nam je drago što niste dozvolili da građani budu pokusni kunići, pa stoga niste nabavili vakcine među prvima, nego ste se ipak opredijelili za najsigurniji model-nevakcinisanja i ubijanja. Kako ljudi, tako i privrede. A najgore od svega je to što je Vaša pojava ubila volju u ljudima da ostanu ovdje i od najljepše zemlje naprave najljepšu državu.

Ironiju i šalu na stranu, gospodine Novaliću s vama i strankom koja je delegirajući Vas na tako važnu funkciju, istu dovela do besmisla, mi smo definitivno u svojim i očima modernog svijeta postali predmetom sumnji i ismijavanja.

Neću Vas pozvati na ostavku, jer kad to niste uradili nakon katastrofalnih rezultata vašeg rada, nakon silnih afera, nakon potvrđene optužnice, nema istu smisla tražiti jer ste nam pokazali da vam moral i odgovornost nisu jača strana..Osim možda prema Sebiji. Jer ipak vi ste kunić, a ona je prva dama“, navodi Lulić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.