Stranačke aktivnosti     | 08.09.2021. 17:12 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Za pronalaženjem rješenja za izlazak iz krize nastale nametanjem odluke od strane Valentina Incka je odgovorna vlast u Republici Srpskoj, a svjedoci smo da oni po tom pitanju ništa konkretno nisu učinili, kazao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS, koja je danas održana u Banjaluci, rekao da je očigledna namjera vlasti da ova kriza traje što duže i da se razvuče do opštih izbora.

Šarović je istakao da vlast na tenzijama i krizi gradi svoju politiku.

„Mi u SDS smatramo da ne postoji volja da se nastali problem rješava. Skoro da je on sada negdje u drugom planu, a svedoci smo pokušaja da se na postojeću krizu nadovežu i nove kako bi se javnost zaokupila i sa pitanjem raspakivanja Dejtonskog sporazuma, na tezu da je on mrtav i da je potreban novi politički dogovor u BiH“, upozorio je Šarović.

On je istakao da je to stara matrica koja se pokušava nametnuti javnosti već deseti put zaredom i to sa ciljem zanemarivanja životnih pitanja i skretanja pažnje sa činjenice da je Republika Srpska u još većoj ekonomskoj krizi.

Predsjednik SDS je upozorio da bi raspakivanje Dejtnoskog sporazuma predstavljalo veliku opasnost za Republiku Srpsku i da je ono što je govorio i predlagao Milorad Dodik za Srpsku velika opasnost.

„SDS se zalaže za izvorni Dejton i da vratimo ono što smo izgubili u preteklih godina, zbog SNSD-a i onih koji su sa njima bili u koaliciji“, rekao je Šarović.

On poručio da SDS ostaje dosljedna zaključcima NSRS kada je u pitanju zajednički odgovor na nametnutu Inckovu odluku.

„Želimo da naglasimo da zaključci NSRS nisu krajnji cilj. Oni su samo naša polazna tačka kako bi došli do konačnog rješenja i izlaska iz ove krize. Smatramo da je za pronalaženjem rješenja za nju odgovorna vlast u RS i da oni moraju da tragaju za njim“, istakao je Šarović.

On je rekao da vlast u Republici Srpskoj u proteklih dva mjeseca nije pokrenula bilo kakav proces, niti su učinili nijedan kredibilan potez po pitanju ove odluke.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopštenje za javnost SDS-a

Saopštenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'