Stranačke aktivnosti     | 08.09.2021. 19:45 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Ulazak u jednu tako opasnu avanturu po Republiku Srpsku kao što je raspakivanje Dejtonskog sporazuma nije nikakvo vizionarstvo, nego političko sljepilo, kaže predsjednik SDS Mirko Šarović.

On upozorava da je ideja koju je Milorad Dodik iznio na sastanku sa predsjednikom Turske Taipom Erdoganom najveća opasnost za Republiku Srpsku.

„Nakon što je sa Republike Srpske na Bosnu i Hercegovinu prenijeo nadležnosti Dodik se želi da je Dejtonski sporazum mrtav“, navodi Šarović.

On je poručio da niko nema pravo da udara na autonomiju Republike Srpske.

„Mi nemamo ništa protiv mirne disolucije BiH. Naš odgovor Dodiku je slobodno ti sa Bakirom Izetbegovićem svaki dan razgovaraj o tome i traži Erdoganovu podršku za takvo nešto, jer je njega i izabrao da bude mentor takve politike“, navodi je Šarović.

On je pozvao Dodika da nakon takvih dogovora kaže šta je postignuto.

„Obavijesti nas i mi ti želimo sve najbolje ali nemoj da udaraš na autonomiju Republike Srpske i da govoriš o promjeni međunarodnog mirovnog sporazuma i novom političkom dogovoru“, poručio je Šarović.

On je istakao da SDS vodi odgovornu politiku vodeći se interesima Srpske, a da je Dodikova politika avanturistička i vezana isključivo za uspjeh njegove stranke i izborni rezultat.

„Trenutno je njegov cilj da kriza oko Inckove odluke, kao i raspakivanja Dejtona, koju je on započeo, traje do opštih izbora. Naše je da razobličimo ovakvu politiku i da upozorimo građane da je ovo na čemu Dodik sada insistira najveća opasnost za Republiku Srpsku.

Šarović je podsjetio da je SNSD mnogo puta do sada pokretao krupne političke teme nudeći obećanja od kojih je vrlo brzo odustajao.

„Dodik tu nije prevario opoziciju, nego narod. Svjedoci smo da se po deseti ili jedanaesti put ponovo pokušava prevariti narod, kao što je to bio slučaj sa obećanjima o referendumima“, napomenuo je Šarović.


Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu