Servisne informacije     | 09.09.2021. 09:20 |

Narednih dana u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Danas je u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje u jutarnjim satima. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost i slabog lokalnog pljuska. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak, 10. septembra, u Bosni i Hercegovini bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 30 stepeni.

Također i u subotu, 11. septembra, u našoj zemlji očekuje se pretežno sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepena.

Posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 12. septembra, u BiH bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepena, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta