Stranačke aktivnosti     | 09.09.2021. 16:22 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Klub delegata Socijaldemokratske partije BiH u federalnom Domu naroda smatra kako je današnja sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u potpunosti potvrdila sve ono što je SDP javno govorio dvije godine, kada je u pitanju Komisija za vrijednosne papire. 

Nakon što je parlamentarna većina disciplinirala svoje delegate, sastav Komisije je usvojen sa 32 glasa ZA, bez glasova SDP-a.

Dio časnih delegata vladajuće većine je zbog argumentacije SDP-a izbjegavao mjesecima podržati odluku, jer ista očigledno manifestira kršenje zakona kroz netransparentan proces u političkom otimanju Komisije.

Nažalost, dobili smo Komisiju koja nije imenovana u skladu sa zakonom, a upravljat će narednih pet godina finansijskim tržištima, što je potpuni nonsens koji se šalje u javnost, kada je u pitanju aspekt pravne nesigurnosti.

SDP je još jednom pokazao da ne postoje pritisci koji će nas natjerati da promijenimo naše stavove, kako bi bili saučesnici nezakonitih procesa, a vrijeme pred nama će pokazati koliko je pogrešno bilo podržati političku, umjesto stručnu i profesionalnu Komisiju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'