Bosna i Hercegovina     | 10.09.2021. 14:27 |

Utvrđen Program obilježavanja Dana II korpusa ARBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. sptembra (FENA) - Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 29. godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, utvrđen je Program obilježavanja ovog značajnog datuma u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona, saopćeno je.

Koodinator na sastanku, ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović, kazao je da će resorno ministarstvo biti maksimalno uključeno i podržati obilježavanje godišnjice.

Ponovno je naglašena važnost prezentacije uloge i sistemskog organizovanja jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje obilježavanje godišnjice Korpusa, u vjerskom dijelu objedinit će angažman Muftijstva tuzlanskog, Pravoslavne i Katoličke crkve na području Tuzlanskog kantona. Njima će biti upućeni poziv da održe pomen i sjećanje na sve poginule pripadnike 2. Korpusa ARBiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.

U Programu obilježavanja su i sportska takmičenja u streljaštvu i šahu; posjete delegacija Organizacionog odbora Memorijalnom centru „Kovači“ i polaganje cvijeća na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, mezarjima Memići u Kalesiji i Veljaci u Bratuncu te Memorijalnom centru Potočari, spomen-obilježju Husino, mezarju Rahić i centralnom spomen-obilježju u Brčkom.

Osim brojnih sadržaja koji će biti emitovani ovim povodom u programu Radio-televizije Tuzlanskog kantona, na Dan II korpusa, 29. septembra, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla bit će održana akademija. Shodno naredbi Kriznog štaba, prisustvovat će ograničen broj učesnika. Predviđen je kulturno-zabavni program i bit će pročitan prigodan referat povodom obilježavanja 29. godišnjice II Korpusa Armije RBiH. Učesnicima takmičenja bit će uručene osvojene nagrade.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu