Bosna i Hercegovina     | 11.09.2021. 12:24 |

Zvizdić uputio pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Predsjedavajući  Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u povodu godišnjice od terorističkog napada, 11. Septembra 2001.godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD Nancy Pelosi u kojem je  uime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i u svoje lično ime, uputio izraze saosjećanja povodom godišnjice  jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet  ikada vidio - napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu.

Zvizdić je u pismu istaknuo kako je terorizam postao globalna prijetnja i da se samo zajedno može odgovoriti tom izazovu i prijetnji. 

- Mi u Bosni i Hercegovini, ciji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu.  Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji,čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države.”navodi se u pismu predsjedavajućeg Zvizdića.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Zvizdić sa Chungongom: Sukobi i ratovi nisu rješenje, potreban dijalog među civilizacijama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom