Bosna i Hercegovina     | 11.09.2021. 15:48 |

Izetbegović povodom godišnjice terorističkih napada uputio pismo Ambasadi SAD

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović  povodom godišnjice terorističkih napada uputio je  pismo Ambasadi SAD u kojem je ambasadoru  Ericu Nelsonu kao i porodicama žrtava, američkom narodu i vladi SAD uputio izraze dubokog saosjećanja  povodom dvadesete  godišnjice terorističkog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon, saopćila je press služba SDA.

Prisjećajući se najstrašnijeg terorističkog napada koji je ikada izveden, svi trebamo biti svjesni obaveze da predano nastavimo ulagati maksimalan  napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma svih vrsta, te jačanja naših napora u očuvanju najsvetlijih dostignuća civilizacije - mira, slobode i demokratije.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo bolna iskustva o tome kakvu spiralu zla mogu pokrenuti nasilnici i ekstremisti ako se njihovo nasilje ne zaustavi na vrijeme. Zato borba protiv ideologija zla mora biti odlučna i kontinuirana.

SAD su u Bosni i Hercegovini imale, i uvijek će imati partnera u globalnom suprotstavljanju terorizmu, ekstremizmu i ideologijama koje promoviraju podjele i nasilje, poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana