Regija     | 11.09.2021. 15:36 |

Djeca crnogorskog premijera napustila Srbiju nakon policijskog maltretiranja

FENA Agencije

PODGORICA, 11. rujna (FENA) - Crnogorska vlada priopćila je u subotu da je „užasnuta i zabrinuta“ odnosom policije Srbije prema djeci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, no policija u Beogradu takve navode odbacuje kao lažne i tvrdi da je postupila profesionalno.

Sin, dvije kćeri te unuci crnogorskog premijera, iz sigurnosnih razloga doputovali su noću sa subote na nedjelju iz Beograda u kojem žive u Crnu Goru, priopćila je crnogorska vlada.

U tekstu podsjeća da su premijerove kćeri već jednom, nakon što su bile na meti srbijanskih tabloida, morale napustiti prijestolnicu Srbije.

U petak navečer u Beogradu pripadnici policije Srbije „na grub su i nedopustiv način napali sina premijera Krivokapića“, u trenutku kada je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj s obitelji živi jedna od njegovih sestara, navodi crnogorska vlada.

Krivakapićev sin je štićena osoba pa je u njegovoj pratnji bio policijski službenik Uprave policije Crne Gore.

"Policijski službenici Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerova sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog“, priopćila je crnogorska vlade.

Dodaje da će sve dalje aktivnosti u povodu ovog slučaja preuzeti ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore.

Vijest policijskog postupanja praćena video snimkom pojavila se kasno u subotu navečer u crnogorskim medijima.

Na tu objavu reagiralo je ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije opovrgnuvši navode kao apsolutno lažne.

Policajci Republike Srbije postupali su profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihova osobnog dostojanstva.

“Postupajući po prijavi na sustav 192 da je primijećena osoba koja ima pištolј i da se udalјila vozilom „mercedes“ prema Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbilјna služba, brzo je locirala vozilo i sigurno ga zaustavila.

Oni navode da je nakon prijave da je primijećena osoba koja ima pištolj, policija u Beogradu postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije štiteći, na prvom mjestu sigurnost svojih pripadnika, izvela kontrolu i legitimiranje osoba.

"Nakon izvršenih provjera policija se udalјila i ostavila im osobno naoružanje”, priopćio je MUP-a Srbije te postavlja pitanje “Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?”.

Ističu da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko osiguranje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

Kćeri crnogorskog premijera, Jelena i Milena Krivokapić krajem lipnja napustile su Beograd nakon hajke u beogradskim tabloidima na crnogorske javne osobe koja je počela pošto je u crnogorskom parlamentu usvojena rezolucija o Srebrenici.

Njih dvije vratile su se u Beograd nakon što im je sigurnost zajamčio sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Jamčit ćemo im sigurnost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas suprotno ne smije da se događa", kazao je tada Vučić.

Srbijanska policija je, nakon što je Crna Gora polovinom godine donijela rezoluciju o Srebrenici, za koju su dužnosnici u Beogradu tvrdili da Srbe opisuje kao genocidan narod, nekoliko puta na granici po nekoliko sati zadržavala zastupnike koji su podržali tu rezoluciju u crnogorskoj skupštini.

Posljednji primjer je od prošlog tjedna kada je zastupnica Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i donedavna ministrica gospodarstva Dragica Sekulić uhićena nakon što su srbijanski policajci kod nje pronašli šest tableta bromazepama.

Nakon saslušanja Sekulić je puštena je da se brani sa slobode, a tamošnje tužilaštvo tereti je za posjedovanje narkotika, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom