Bosna i Hercegovina     | 11.09.2021. 17:48 |

Komšić uputio poruku Bidenu povodom godišnjice napada na SAD

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11.septembra (FENA) -Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške. U kojima se ističe da Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dijele višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo, saopćila je Pres služba Predsjedništva BiH .

- Godišnjica stradanja nevinih žrtava u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, prilika je da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca. Bosna i Hercegovina, takođe, ima bolne  datume i shvata značaj godišnjica obilježavanja ovakvih tragičnih događaja i decenijama poslije,  kako bi osigurali da se isti nikada nikome više ne ponove.

 Teroristički napad u SAD-u bio je napad na demokratsko društvo koje se zalaže za mir, slobodu, sigurnost i prosperitet.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem Vama i Vašem narodu SAD-a riječi podrške na ovaj veoma važan datum. Čvrsto stojimo uz svoje prijatelje!-poručio je  predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predsjedniku SAD-a Joe Bidenu povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo