Kultura     | 13.09.2021. 11:26 |

Predstava 'To nikad nigdje nije bilo' na Festivalu bh. drame u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. septembra (FENA) - Dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo gostovat će na XX festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. s predstavom "To nikad nigdje nije bilo", rađenoj po motivima romana Tvrtka Kulenovića "Istorija bolesti".

Adaptaciju i dramatizaciju uradio je Darko Lukić, dramaturgiju potpisuju Vedrana Božinović i Darko Lukić, a režiju Dino Mustafić. Predstava će biti izvedena danas u takmičarskom programu Festivala.

U predstavi igraju Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Dino Bajrović, Merima Lepić Redžepović, Mona Muratović, Belma Salkunić, Mak Čengić, Helena Vuković, Hana Zrno i Adnan Salihović.

Za XX festival bosanskohercegovačke drame je priređeno dvadeset programa, od čega je osam predstava u okviru Takmičarskog programa, jedna predstava u okviru Pratećeg programa, koja će biti izvedena u čast nagrađenih, i jedanaest ostalih sadržaja Pratećeg programa.

Selekciju za ovogodišnji Takmičarski program Festivala je izvršila Ljiljana Čekić, a predstave ocjenjuju tri žirija i to stručni, novinarski i žiri publike, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'