Stranačke aktivnosti     | 13.09.2021. 15:44 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Komentarišući izjavu Milorada Dodika da je Kristijan Šmit za njega prihvatljiv kao predstavnik Kvinte, Mirko Šarović, predsjednik SDS, kaže da je to obična igra riječi koja se svodi na isto.

On navodi da Dodik traži način da napravi politički zaokret a da to izgleda sasvim „normalno“.

„Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao sa Šmitom, a Dodik je tog istog Šmita uporedio sa nekim njemačkim civilom koji je zalutao u BiH, i već je upao u problem. On je posljednjih sedmica, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog nekog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktuelnoj situaciji“, kazao je Šarović.

Mi kao Srpska demokratska stranka i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inckovu odluku, ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopšte traži.

„Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana Republike Srpske. Obiće mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije. Od njega će to tražiti ne samo SDS i opozicija nego i cijela javnost Republike Srpske“, poručio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'