Kultura     | 14.09.2021. 10:31 |

Dodjelom nagrada završen Festival autorske poetike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) - Dodjelom nagrada u ponedjeljak navečer je u Mostaru završen 46. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Nakon odgledanih sedam predstava u glavnom programu žiri je nagradu "Ljubica Ostojić" za najbolju dramaturgiju dodijelio predstavi "Bajka o izgubljenom vremenu", Pozorišta lutaka Mostar.

Nagrada "Mravac" pripala je predstavi "Zlatni ključ" za inovativan pristup interakciji s publikom Dječjeg pozorišta "Eko art" iz Bugojna, predstavi "Siromašni Romeo" za kolektivnu glumačku igru Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari" Trebinje, predstavi "Legenda o Neretvi" za razigranost i sigurnost u glumačkoj igri i improvizaciji Mostarskog teatra mladih i predstavi "Nokturno" za scenski pokret DIS – Pozorišta mladih Banja Luka.

Od ove godine uvedena je još jedna nagrada koju dodjeljuje direkcija Festivala. Riječ je o nagradi koja nosi ime nedavno preminule mlade glumice Mostarskog teatra mladih Amre Prutina i dodjeljivat će se za umjetničku hrabrost u bilo kojem teatarskom umjetničkom izrazu.

Prvi dobitnik nagrade "Amra Prutina" za umjetničku hrabrost je Darko Cvijetić, književnik, redatelj i glumac iz Prijedora, navodi se u priopćenju Mostarskog teatra mladih.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana