Kultura     | 14.09.2021. 10:38 |

U SARTR-u premijera predstave 'Neće biti smak svijeta'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) – Na sceni Sarajevskog ratnog teatra - SARTR, 18. septembra će premijerno biti izvedena predstava “Neće biti smak svijeta”, autora Adnana Lugonića, a u režiji rediteljice Nine Nikolikj.

Predstava je nastala u koprodukciji Peripetija Production, Makedonski narodni teatar i Sarajevski ratni teatar SARTR.

Kako navode iz SARTR-a, već dok se izgovara prva replika, na maloj sceni oblikovanoj u scenski prostor koji treba da predstavlja i nalikuje na takozvani dom za sve životne potrebe ali sa univerzalnom funkcionalnošću, tekst mladog autora Adnana Lugonića potpuno obuzima i bez ikakvih dodatnih efekata, sasvim ogoljeno i potpuno suštinski vodi niz likove jedne porodice – otac i dvije sestre.

Pri tome atmosfera, pojašnjava glumica iz Makedonskog narodnog teatra u Skoplju Zvezdana Angelovska, građena od mlade rediteljke Nine Nikolikj, sadrži autentičnu životnu tenziju, kao i veliku tajnu, koje su propratni dio realnih životnih situacija, a u savremenom teatarskom realizmu ne mogu vas tako često iznenaditi i vješto voditi kroz lavirint zvani život.

U predstavi igraju: Dženana Džanić, Darja Rizova, Saša Handžić.

Reprize su zakazane za 19. i 20. septembar, a rezervacije ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox FB stranice Sarajevskog ratnog teatra, saopćeno je iz SARTR-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Baletno-plesna predstava Orašar u subotu u Kosači

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana