Najave     | 14.09.2021. 12:44 |

U Mostaru koncert nacionalnih organizacija kulture 'Suzvučja/Sazvučja'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) – Koncert pod nazivom "Suzvučja/Sazvučja" održat će se u petak, 17. rujna, s početkom u 18 sati na platou ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Na koncertu će nastupiti: "Dženana&Dženana", duo koji čine sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić; trio "Senso" koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo, "Zorana&ęthno orchestra" i etno grupa "Sv. Dimitrije".

Spomenuti koncert jedan je od projekata Međukulturnog vijeće BiH, koje je osnovano na temelju sporazuma o suradnji četiri temeljne organizacije kulture naroda BiH, i to BZK "Preporod", HKD "Napredak", SPKD "Prosvjeta" i JKPHD "La Benevolencija".

"Odolijevajući vremenu i imajući jasnu viziju, ali i kulturu na pijedestalu svojih prioriteta ove organizacije kulture i danas vrijedno rade i idu u korak s vremenom što dokazuju i ovim zajedničkim koncertom u Mostaru, nakon onog briljantnog u Sarajevu, krećući se i ka nečemu što će postati tradicionalno i uigrano 'Suzvučje/Sazvučje' prošetati svim gradovima Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju HKD-a "Napredak".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta