Bosna i Hercegovina     | 15.09.2021. 13:43 |

Mostarski osnovci uz Super Lea sigurno do škole

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 15. rujna (FENA) - Realizacija prometno preventivnog projekta "Sigurno u školu sa Super Leom" započela je u srijedu u Mostaru podjelom edukativnih slikovnica djeci nižih razreda mostarskih osnovnih škola.

Službeni početak projekta obilježio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je prvi podijelio slikovnice učenicima Osnovne škole Antuna Branka Šimića.

Mostarski gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo ovim projektom i zahvalio Judo clubu Borsa iz Mostara koji je osmislio projekt i za tu prigodu tiskao 4000 primjeraka slikovnica.

- Ovo je zaista jedna lijepa inicijativa. Nadam se da ćemo prvašićima dati do znanja da moraju malo pripaziti kada idu u školu, a naša je obveza skrenuti pozornost i vozačima i svim sudionicima prometa da pripaze na naše prvašiće i na sve ostale u školi - kazao je gradonačelnik Kordić.

Također,  izrazio je nadu da će većina velikih infrastrukturnih radova u gradu biti završena u roku kako bi se promet na mostarskim ulicama lakše odvijao.

Super Leo inače je klupska zaštitna maskota Judo cluba Borsa.

- Akciju "Sigurno u školu sa Super Leom" organizirali smo u suradnji s Gradom Mostarom, Hercegovačko-neretvanskom županijom i MUP-om HNŽ-a, kao i Sportskim savezom Grada Mostara - kazao je u izjavi novinarima predsjednik Skupštine Judo cluba Borsa Mostar Tomislav Vučić.

Dodao je kako će besplatno dijeliti slikovnice u kojima glavni akter Super Leo na edukativan i zanimljiv način djeci objašnjava kako na pravilan način prijeći cestu.

- Želimo na zanimljiv način djeci skrenuti pažnju na važnost sigurnog sudjelovanja u prometu - kazao je Vučić.

Ravnateljica O.Š. Antuna Branka Šimića Mostar Snježana Brkić dodala je kako vjeruje da će ova slikovnica probuditi i potaknuti mnoge razgovore, posebice između djece i roditelja.

- Mislim da će im biti omiljeno štivo i duboko vjerujem da će se često nalaziti u dječjim ručicama, a sigurna sam da će biti čest gost i u mnogim obiteljskim druženjima - kazala je Brkić.

Provedba projekta "Sigurno u školu sa Super Leom" uključuje i održavanje kratkih edukacija, kao i sudjelovanje u različitim cestovnim aktivnostima u samome gradu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Promet na Sarajevskoj berzi promet 9.186,11 KM

Državljanin BiH s 2, 74 promila vozio suprotnim smjerom autoceste

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom