Kultura     | 15.09.2021. 11:02 |

U Varešu premijera cabare predstave 'Tražene'

FENA Saopćenje

VAREŠ, 15. rujna (FENA) - U sklopu VAART Teatra 2021, u Radničkom domu u Varešu večeras u 20 sati premijerno će biti izvedena cabare predstava "Tražene" redatelja Rijada Ljutovića.

"Tražene" je autorska predstava o glumicama koje se sretnu na otkaznoj audiciji za predstavu, u kojoj se razotkriva sva težina i teškoće glumačkog posla. O njihovim nadanjima, snovima i stalnim preprekama. Ovo je priča o ženama u današnjem svijetu u kojem biti prirodan vise nije "in". 

"One na kritički, ali na šaljiv način pričaju o sadašnjoj situaciji, i glume i sanjaju o boljem svijetu, dosta oštro se osvrćući na današnju situaciju, kakvom cabare kao forma i teži. One se susreću kao suparnice ali zapravo shvaćaju da im je sudbina slična. Audicija je otkazana zbog korone, i one još nisu ni svjesne što ih čeka…Kritički se osvrću na situaciju sa respiratorima, nesposobnostima same vlasti da se izbori s novonastalom situacijom, a također pričaju i o drugim ženskim temama. Sve to je prožeto satiričnim pjesmama i koreografijom", priopćio je Centar za kulturu Vareš. 

U priopćenju se ističe kako je tekst nastao spontano koristeći biografske priče samih aktera, te ulomaka veoma poznatih monologa iz svjetske literature, a redatelj Ljutović to sve je upakirao u jednu šarmantnu cjelinu u kojoj će publika u Varešu zasigurno uživati.

U predstavi igraju glumice Minka Muftić i Belma Salkunić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Vareš - Svečano otvoren rudnik Rupice Adriatic Metalsa - postrojenje za preradu rude u Tisovcima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana