Ekonomija     | 16.09.2021. 13:43 |

Općinama i gradovima 30 milijuna maraka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. rujna (FENA) - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicija „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - kantoni i općine" u iznosu od 10.000.000 KM i „Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima - kantoni i općine“ u iznosu od 20.000.000 KM.

Riječ je o dodjeli financijske pomoći proračunima gradova i općina u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašenja pandemije covid-19 i za sufinanciranje projekata, zahtjeva i inicijativa.

Odlukom je podržano 80 općina i gradova u Federaciji BiH kojima je osigurana jednokratna financijska pomoć proračunima u iznosu od po 125.000 maraka, te sredstva za kapitalne projekte koja su dodijeljena po javnom pozivu.

Pojedinačni iznosi za svaku općinu i grad utvrđeni su na osnovu kriterija iz dvije odluke Vlade o načinima raspodjele i procedura za dodjelu sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija za ove namjene.

Korisnici sredstava dužni su da izvještaje o njihovom utrošku dostave Federalnom ministarstvu financija najkasnije do 30. lipnja 2022. godine.

Uime Vlade i po njenom ovlaštenju, ugovore s općinskim načelnicima i gradonačelnicima potpisat će federalna ministrica financija, priopćeno je iz Ureda Vlada FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo