Bosna i Hercegovina     | 16.09.2021. 15:37 |

Zvizdić-Sorour: Intenzivirati političke i privredne odnose BiH i Egipta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Denis Zvizdić primio je danas u posjetu ambasadora Arapske Republike Egipat u BiH Yassera Soroura.

U razgovoru je istaknuto da između Bosne i Hercegovine i Egipta nema otvorenih pitanja, ali da postoji dosta prostora za intenziviranje ukupnih političkih i privrednih odnosa, te da bi naročito trebalo pojačati parlamentarnu saradnju.

Ambasador Sorour rekao je da Egipat cijeni suverenitet i teritorijalni integritet BiH i izrazio podršku evropskim integracijama Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Sorour saglasili su se o tome da je neophodno poboljšati saradnju u oblastima privrede, industrije, turizma, kulture, te učiniti aktivnijim rad grupa prijateljstva u parlamentima Egipta i BiH.

Tokom susreta razgovaralo se i o viznim olakšicama za građane Egipta, kao i o mogućnostima upostavljanja direktne aviolinije od Sarajeva do Kaira, što bi, kako je ocijenjeno, značajno unaprijedilo saradnju u oblasti turizma, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Pesah: Želim da vam dani praznika budu ispunjeni srećom i zadovoljstvom

Evropska unija će pružiti milijardu eura hitne kratkoročne makrofinansijske pomoći Egiptu

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu