Sport     | 17.09.2021. 13:10 |

Nema odmora za 'Plemiće', u subotu stiže Rudar

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 17. rujna (FENA) - Tri dana nakon pobjede nad Veležeom u gradskom derbiju pred nogometašima Zrinjskog u subotu je novi ligaški obračun, a gost pod Bijelim brijegom je Rudar iz Prijedora.

- Igramo u ubrzanom ritmu, svaka tri dana. Jučer smo odradili regeneracijski trening, a danas ćemo nakon treninga odrediti 20 igrača za subotnju utakmicu s protivnikom koji je jako nezgodan u gostima. Rudar je pokazao da može pobjeđivati vani, ima dobru tranzicijsku igru, brzo dolaze pred protivnički gol i morat ćemo biti jako odgovorni i oprezni - najavio je sutrašnju utakmicu strateg Zrinjskog Sergej Jakirović.

Dodao je kako će za nova tri boda biti potrebno ući maksimalno koncentrirano i motivirano u sutrašnju utakmicu.

S obzirom na guste raspored u devetom mjesecu Jakirović je kazao kako svakako razmišlja o odmaranju nekih igrača no, kako je rekao, to ne bi trebao biti problem jer njegova momčad ima dosta dugačku klupu.

- Porazgovarat ću sutra individualno s nekoliko igrača, jer trebat će nam energija, morat ćemo biti laki na nogama da svojim stilom igre prisilimo Rudar da što prije primi gol. Meni je važno da svi žele igrati, oni su navikli na taj intenzitet i mislim da tu neće biti problema. Ali ponavljam, ima nas dovoljno i volio bih dati šansu nekim igračima koji su skrenuli pažnju na sebe ulazeći s klupe - istaknuo je.

Trenera Zrinjskog ne brine pogreška golmana Kukića, koji je bio izravan krivac za primljeni pogodak protiv Veleža, i ne razmišlja o promjeni čuvara mreže:

- Ne mislim ništa tu mijenjati. Kad golman pogriješi to je obično gol, ali puno je lakše tu pogrešku prebroditi kada pobijediš i kada te momčad izvuče. Normalno smo analizirali tu pogrešku, on je svjestan svega i idemo dalje.

Jakirović je prokomentirao i pobjednički gol Nemanje Bilbije kojim se napadač Zrinjskog izjednačio sa Stevom Nikolićem po broju pogodaka u Premijer ligi BiH. Bilbija i Nikolić imaju po 94 postignuta gola u najjačem razredu bh. nogometa, a ispred je samo Wagner Lago Santos, koji je 125 puta tresao protivničku mrežu.

- Uvjeren sam na će Nemanja stići Wagnera. Ja sam mu rekao prije početka prvenstva da se ne opterećuje rekordima, ali sam uvjeren da će oboriti taj rekord, jer on isporučuje deset do dvadeset golova po sezoni bez problema – zaključio je Jakirović.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!