Sport     | 17.09.2021. 13:55 |

Međunarodni odbojkaški turnir sutra u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 17. septembra (FENA) - Odbojkaški kluba Goražde organizator je sedmog Međunarodnog odbojkaškog turnira za seniorke koji će biti održan sutra u gradu na Drini.

Na turniru učestvuju četiri ekipe - AOK Rudar Pljevlja (Crna Gora), OK Sloboda Čačak (Srbija), ŽOK Gacko i domaćin OK Goražde.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća ističe da se, nakon prošlogodišnje pauze zbog koronavirusa, nastavlja tradicija održavanja ovog događaja čiji je cilj promocija odbojke.

- Uz to, ovo je dodatna prilika za uigravanje ekipa pred početak prvenstava i razmjena iskustava s klubovima iz okruženja. Za tri prvoplasirane ekipe predviđeni su pehari kao i za najbolju igračicu turnira -  pojasnio je Obuća.

Prva polufinala utakmica igra se u 11 sati između Rudara i Goražda, dok će u drugoj koja je na rasporedu u 13 sati snage odmjeriti Sloboda i Gacko. Svečano otvaranje turnira je u 16.15 sati nakon čega slijedi utakmica za treće mjesto, dok se finale igra u 19 sati.

Obuća je podsjetio da prvenstvo Premijer lige BiH počinje 9. oktobra, a odbojkašice Goražda 3. oktobra očekuje i Kup utakmica sa SOK Mostar.

- Dakle, ulazimo u završni dio priprema i stigli smo u fazu uigravanja. Ove godine OK Goražde u sezonu ulazi u pojačanom sastavu s obzirom na to da se ekipi pridružila nova igračica na poziciji korektora Elma Karabegović, tako da nam predstoji borba za vrh tabele - kazao je Obuća.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana