Sport     | 18.09.2021. 19:04 |

Derbi Željezničara i Veleža okončan bez golova

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Fudbaleri Željezničara i Veleža odigrali su danas na Grbavici neriješeno 0:0, u susretu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi susret privukao je veliki broj ljubitelja fudbala, koji su ispunili tribine stadiona Grbavica kako bi prisustvovali obilježavanju stotog rođendana Željezničara, ali su ostali uskraćeni za pobjedu koja bi im bila najveći poklon.

Susret je protekao u borbenoj i otvorenoj igri, no bez mnogo prilika. Najbolju je propustio Željezničar u 72. minuti kada je Juričić promašio penal.

Domaći su od početka krenuli nešto ofanzivnije i imali nekoliko dobrih situacija, ali je prvu veliku priliku imao Velež. U desetoj minuti Radovac je odlično uposlio Ćosića koji izlazi sam pred golmana Željezničara Bendera i vara ga, ali je loptu sa gol linije izbacio Vrhovac.

Željezničar je uzvratio u 18. minuti preko Juričića koji je u gužvi u petercu uspio da šutira, ali je golman Veleža Bogdanović bio dobro postavljen i odbranio njegov udarac.

Nekoliko minuta kasnije Velež je imao još jednu priliku preko Vehabovića koji je dobro šutirao iz slobodnog udarca, a ovaj put Bender je dobro intervenirao.

Do kraja poluvremena igralo se između dva šesnaesterca bez većih prilika te se na odmor otišlo bez pogodaka.

I na početku drugog poluvremenu Željezničar je krenuo agresivno, ali odbrana Veleža bila je na visini zadatka.

U 58. minuti i gosti su zaprijetili, prvo preko Vehabovića koji šutira tik pored gola, a potom je i Zajmović pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Najbolji priliku na utakmici imao je Juričić u 72. minuti. Zdunić je oboren u šesnaestercu Veleža, sudija Jelić je pokazao na bijelu tačku, odakle Juričić šalje loptu na tribine.

Desetak minuta kasnije isti igrač se našao u dobroj poziciji nakon što je "ukrao" jednu loptu u šesnaestercu, ali je loše šutirao.

Na kraju je Velež mogao do tri boda, nakon što je Anđušić primio loptu na pet metara. Ipak, šutirao je traljavo iz dobre pozicije i lopta je otišla pored gola.

Na kraju je ostalo 0:0, a Željezničaru je ovo drugi uzastopni remi bez golova. Plavi su ostali na šestom mjestu sa 11 bodova, jednim manje od Veleža koji je peti, te tri boda zaostatka za gradskim rivalom Sarajevom sa kojim će odmjeriti snage u narednom kolu u srijedu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo