Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 13:55 |

Potpisana 74 ugovora za pomoć u stambenom zbrinjavanju boraca na području TK

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA, 20. septembra (FENA) - Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je potpisalo ugovore sa kandidatima koji su ostvarili pravo na dodjelu finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba boraca i članova njihovih porodica u 2021. na području Tuzlanskog kantona.

- Ovim programom je predviđeno 300 hiljada KM koji će biti dodijeljena na osnovu potpisivanja ugovora sa korisnicima. Cilj je što bolje i kvalitetnije riješiti pitanje stambenog zbrinjavanja boraca i članova njihovih porodica – izjavio je ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović.

Od 322 aplikanta koji su se prijavili na javni poziv, njih je 74 ostvarilo pravo na finansijska sredstva do 5.000 KM koja će pomoći pri stambenom zbrinjavanju.

- Aplicirao sam za taj bespovratni kredit za borce koji će mi pomoći u stambenom zbrinjavanju. Pomoć od 4.000 KM mi znači mnogo u ovoj državi – izjavio je Amir Mujagić iz Lukavca, jedan od boraca koji su danas potpisali ugovor sa resornim ministarstvom.

Prema najavi resornog ministra, Vlada TK će se truditi da i u narednom periodu popravlja status braniteljske populacije i pomaže njihovo bolje zbrinjavanje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana