Bosna i Hercegovina     | 20.09.2021. 14:00 |

Novaković Bursać: Održavanje današnje sjednice imitacija je rada te institucije

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predsjedavajuća Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać izjavila je danas da su održane konsultacije sva tri kluba poslanika izabranih iz Republike Srpske na kojim je ponovljen neupitan stav da nastavljaju poštivati zaključke Narodne skupštine RS-a i da ne učestvuju u radu PSBiH dok ne bude riješeno pitanje nametnutog zakona.

Naglasila je da je na tim konsultacijama klubove Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Demokratskog narodnog saveza (DNS), predstavljao Dragan Mektić.

Novaković Bursać je navela da smatra da je održavanje današnje sjednice Predstavničkog doma imitacija rada te institucije.

Ona očekuje da će njene kolege koje predstavljaju bošnjački i hrvatski narod početi poštovati ustavnu strukturu i političku realnost kako bi došlo do rješenja sadašnje situacije.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održava se danas bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti

Za sutra zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana