Svijet     | 21.09.2021. 10:19 |

SAD otvara granice za putnike koji su potpuno cijepljeni

FENA Internet

WASHINGTON DC, 21. septembra (FENA) - Sjedinjene Države odlučile su ublažiti ograničenja putovanja uvedena zbog pandemije koronavirusa, ponovo se otvarajući putnicima iz Velike Britanije, EU i drugih zemalja, javlja Sky News. 

Od novembra će stranim putnicima biti dopušteno putovati u SAD ako su potpuno cijepljeni, te podvrgnuti testiranju i praćenju kontakata.

SAD od početka prošle godine primjenjuju stroga ograničenja putovanja.

Ovaj potez dolazi kao odgovor na brojne zahtjeve europskih saveznika i znači da se porodice i prijatelji, koji su bil razdvojeni i više od godinu i po dana ograničenjima putovanja, sada ponovo mogu vidjeti. 

- Ovo je sretan dan - New York, evo me, dolazim! - rekao je francuski preduzetnik Stephane Le Breton agenciji Associated Press i dodao da se veoma raduje putovanju u New York koje je zbog ograničenja bilo obustavljeno.

Koordinator Bijele kuće za COVID-19 Jeff Zients najavio je u ponedjeljak nova pravila, rekavši da se odnose na pojedince, a ne na pristupe pojedinačnim zemljama, ,,što će značiti da ćemo imati snažniji sistem provjere."

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Britanska ekonomija prošle godine ušla u recesiju

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo