Bosna i Hercegovina     | 21.09.2021. 12:07 |

Ramić uručio ključeve stanova za osam porodica u Jablanici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - U jablaničkom naselju Gornja Kolonija završena je izgradnja višestambene jedinice sa osam stanova. Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Jablanica Damir Šabanović uručili su ključeve novoizgrađenih stanova i time ozvaničili useljenje osam porodica – korisnika kolektivnih centara.

- Dolazak hladnijih dana za ovih osam porodica više nije briga. Sagrađena je jedna moderna, funkcionalna i utopljena zgrada. Marljivo se radilo kako bismo danas došli do ovog najsvečanijeg čina. Završetkom zgrada u općinama zatvaramo i kolektivne centre. Novi izgled ovih lijepih objekata mijenja i izgled okoline. To je rezultat dobre saradnje lokalne zajednice i Ministarstva. Svi smo sretni zbog današnjeg čina useljenja - rekao je Ramić.

Završetkom projekta CEB II će biti zatvoreno više od 76 posto neuslovnih kolektivnih smještaja na području Federacije BiH.

- Do sada je na području Federacije u okviru projekta CEB II - „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u toku izvođenje radova na izgradnji 313 stambenih jedinica za dvanaeset podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara i Goražda, Općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača - dodao je Ramić.

Gospodin' Program izgradnje stambenih jedinica se implementira kroz projekat CEB II – „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja", koji implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.630 KM po kvadratu

Obilježavanje obljetnice raspuštanja logora „Muzej“ u Jablanici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana