Ekonomija     | 21.09.2021. 14:25 |

Donirana pčelarska oprema kroz projekt 'Via Dinarica'

FENA Saopćenje

RAVNO, 21. rujna (FENA) - Udruga pčelara "Vrijesak" Ravno realizirala je projekt "Naš med je Vaš", podržan kroz projekt "Via Dinarica" koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Kroz ovaj projekt Udruge nabavljeni su i podijeljeni inox stolovi za otklapanje saća za svih 32 članova Udruge pčelara "Vrijesak“ Ravno, kako bi se direktno ojačao proces proizvodnje i prerade meda, a higijenska ispravnost i kvaliteta podigli na najveći nivo, izvijestili su iz Općine Ravno.

Također, ovim projektom otvara se mogućnost plasmana kvalitetnog meda na određenim prodajnim mjestima duž staza 'Via Dinarice' čime se stvaraju uvjeti za povećanje proizvodnje i zapošljavanja.

Ukupan proračun projekta iznosio je 10.298 maraka, od čega je grant projekta UNDP Via Dinarica u iznosu od 7.108 maraka, a preostali iznos osigurala je Udruga pčelara "Vrijesak" Ravno uz podršku Općine Ravno u visini od 2.000 maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Prvi pub kviz općeg znanja u općini Ravno

Butković i Katić o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum i granicom s RH (VIDEO)

Butković i Katić o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum i granicom s RH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom