Sport     | 21.09.2021. 15:17 |

Zrinjski u srijedu gostuje kod Radnika

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 21. rujna (FENA) - Domaće nogometno prvenstvo nastavlja se ubrzanim ritmom, a drugoplasirani Zrinjski u susretu 10. kola u srijedu gostuje kod posljednje momčadi na ljestvici Radnika iz Bijeljine.

- Napravili smo dva regeneracijska treninga za ono što nas čeka u Bijeljini. Puno će diktirati uvjeti samog terena, jer vidim da nije baš u najboljem stanju, ali nema alibija, nema opravdanja - najavio je sutrašnju utakmicu trener "Plemića" Sergej Jakirović.

Radnik je posljednji na ljestvici i jedina je momčad u ligi bez pobjede u novoj sezoni no Jakirović upozorava da se ne radi o naivnoj momčadi.

- Imali su zanimljivih utakmica kući protiv Veleža (1:1), protiv Željezničara (0:0) i protiv Tuzla Cityja (1:3). Tuzla City je dala tri gola, ali nisu im pravili toliko problema u igri. Nije ih lako probiti, a najviše iz čega nam prijeti opasnost je nekakav kontra ili prekid - dodao je.

Što se tiče igračkog kadra svi su spremni za utakmicu osim Almira Bekića koji zbog akumuliranih kartona neće putovati u Bijeljinu.

- Ostali su svi na dispoziciji, 22 igrača, tako da imam slatke brige što se toga tiče. Vodim računa da rotiram ove igrače koji su igrali do sada, plus 5-6 koji ulaze s klupe, tako da se nitko ne bi osjećao otpisanim. Neki koji su nam se naknadno priključili još nisu na energetskom nivou, ali igramo svaka tri dana tako da će biti prilike za sve - poručio je Jakirović.

Utakmica Radnik – Zrinjski igra se u srijedu od 18 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo