Bosna i Hercegovina     | 21.09.2021. 16:38 |

Vlada HNŽ-a: Uspostavom mobilnih timova do bolje imunizacije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. rujna (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak u Mostaru razmatrala je i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike HNŽ-a za razdoblje 2022.-2024. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju i načinu utroška sredstava utvrđenih Proračunom za 2021. godinu s pozicije "Financiranje nabave cjepiva", priopćeno je na službenoj internetskoj stranici županijske vlade.

Odlukom su osigurana sredstva za nabavu cjepiva protiv gripe za sezonu 2021.-2022., cjepiva protiv bjesnoće i humanog imunoglobulina te za promociju cijepljenja protiv covida-19.

S ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u svezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i kolektivnom imunizacijom pučanstva, Vlada je, na prijedlog resornog ministarstva, donijela zaključak kojim je zatraženo od zdravstvenih ustanova koje provode postupak imunizacije da, sukladno svojim mogućnostima, uspostave mobilne timove i pokrenu proces imunizacije uposlenih u gospodarskim subjektima na njihovim radnim mjestima.

Također, na zahtjev Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, Vlada je osigurala sredstva Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a za osiguravanje izdavanja potvrda o cijepljenju - QR koda.

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na potpisivanje sporazuma Ministarstva za pitanja branitelja i Službe za zapošljavanje HNŽ-a po projektu sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih branitelja i djece ratnih vojnih invalida.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo