Kultura     | 22.09.2021. 07:49 |

Radionica za medijske radnike, za više naučnih tema u bh. medijima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH najavili su za danas u Sarajevu stručnu radionicu pod nazivom 'Medijsko izvještavanje o naučnim/znanstvenim temama' namijenjenu medijskim radnicima, da bi im se približio značaj izvještavanja o nauci te različiti načini na koje je nauka direktno povezana sa svakom vrstom društvenog i privrednog razvoja.

Cilj je da naučnih tema bude više u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine, kroz atraktivne i zanimljive priče, te programske sadržaje s obzirom na to da, kako navode organizatori, mediji imaju značajnu ulogu u razvoju i popularizaciji nauke u BiH.

- U radionici će učestvovati stručni saradnik za naučno istraživačku infrastrukturu i naučni kadar u Federalnom ministarstvu Goran Karanović, direktorica Centra za istraživanje i razvoj UNSA i vanredna profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta UNSA Maja Arslanagić-Kalajdžić te historičar, publicista i novinar Dragan Markovina - najavljeno je. 

Stručna radionica 'Medijsko izvještavanje o naučnim/znanstvenim temama' bit će održana u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine, s početkom u 10.00 sati. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana