Bosna i Hercegovina     | 22.09.2021. 12:43 |

Korisnici usluga Servis centra 'Dlan' Zenica boravili u posjeti Hercegovini

FENA Saopćenje

ZENICA, 22. septembra (FENA) - Korisnici usluga Servis centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "DLAN“ Zenica proteklog vikenda boravili su na izletu u Hercegovini.

Ovu aktivnost realiziralo je Udruženje „DLAN“ Zenica u saradnji s prijateljskim Udruženjem Çiçek ol iz Belgije i Nazlihan Günaydın, Fatma Esen, ali i dugogodišnjom volonterkom Elvisom Kovačević koja je i ovom prilikom uložila veliki trud u koordinaciji aktivnosti.

Iz Udruženja i Servis centra „DLAN“ je saopćeno da je ovo bila prilika za posjetu prelijepim predjelima naše domovine - Konjicu, Mostaru i Blagaju.

- Iskoristili smo priliku da ukažemo na dugogodišnje prijateljstvo Republike Turske i BiH i međusobnu povezanost i podršku ljudi koji žive u ove dvije zemlje. Naše prijateljice su željele da promijene svakodnevnicu prije svega majkama, a onda i djeci i omoguće im da bar na jedan dan zaborave na sve poteškoće i probleme, ali i vide predjele naše domovine koje možda nisu imali priliku - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se saradnja s prijateljima iz Belgije nastavlja, a ovo druženje bilo je samo kap u moru aktivnosti koje pripremaju. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta