Bosna i Hercegovina     | 23.09.2021. 10:47 |

Tadić i predstavnici Tužiteljstva pri MRMKS-u o procesuiranju ratnih zločina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, zajedno sa zamjenicom glavnog tužitelja Dianom Kajmaković i rukovoditeljicom Odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine Sanjom Jukić i tužiteljem Ibrom Bulićem, sastala se sa delegacijom Tužiteljstva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove (MRMKS), u kojoj su bili Aleksandar Kontić, Zbignew Wojdyla i Abeer Hassan.

Razgovarano je o suradnji i komunikaciji koju imaju dvije institucije u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, te zajedničkim aktivnostima i naporima u procesuiranju predmeta, kao i suradnji i potpori koje Tužiteljstvo pri MRMKS-u pruža Tužiteljstvu BiH u pogledu razmjene dokaza i dokumentacije, procesu traženja nestalih osoba, regionalne suradnje i drugim bitnim pitanjima u kojima se ostvaruje međusobna suradnja.

Dužnosnici Tužiteljstva BiH upoznali su kolege iz MRMKS-a sa aktivnostima i radom na predmetima koje provodi Posebni odjel za ratne zločine, kao i planom aktivnosti i rezultata do kraja 2021. godine.

Suradnja i potpora Tužiteljstva pri MRMKS-u, tužiteljstvima u regionu, ključna je za uspostavu vladavine prava i kažnjavanje ratnih zločina, te će se suradnja intenzivno nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Provedena akcija 'Paravan' u borbi pritiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'