Sport     | 23.09.2021. 14:00 |

Petev odabrao igrače za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Nogometna  A reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredne dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima sa Kazahstanom 9. i Ukrajinom 12. oktobra.

Selektor Ivaylo Petev na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu objavio je imena igrača na koje računa u ovim susretima.

Selektor Zmajeva je pozvao 27 nogometaša: golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos): odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica), Ajdin Nukić (Tuzla City): vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Mario Vrančić (Stoke City), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija) napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen).

- Moraćemo da obratimo pažnju na kornere i radićemo na tome da ispravimo detalje i greške koje smo pravili u tom segmentu. Čim smo primili gol na taj način, znači da imamo problem sa prekidima. Moraćemo da se potrudimo da promijenimo to i da budemo maksimalno skoncentrisani u utakmicama sa Kazahstanom i Ukrajinom - rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i na teren s vještačkom travom na kojem će biti odigran meč u Kazahstanu: #To jeste njihova prednost na neki način, jer njihovi igrači uglavnom igraju na umjetnoj podlozi, a kod nas možda samo Stevanović na gostovanju kod Young Boysa. Moramo se pripremiti za to i imaćemo dva treninga u Kazahstanu. Bez obzira na sve, mi imamo cilj kojem težimo i nadam se da ćemo ga ispuniti.“

Dodao je da bi sigurno 6 bodova "bilo odlično za nas, ali sad smo mislima okrenuti samo ka prvom meču, a nakon toga ćemo razmišljati o Ukrajini. To je ekipa koja je puno napredovala posljednjih godina, njihova U-20 selekcija je bila prvak svijeta i to je ozbiljna ekipa. Međutim, mi o njima sad ne razmišljamo toliko, koliko o Kazahstanu“.

Reprezentativci će se okupiti 4. oktobra na Ilidži, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zenica oblijepljena plakatima sa slikama nepoželjnih čelnika NSBiH i A reprezentacije

Zeljković imenovan za potpredsjednika UEFA Komiteta nacionalnih asocijacija

Faruk Hadžibegić više nije selektor nogometne reprezentacije BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta